Kina udsteder alarm for Malacca Strædet

  0
  REKLAMA

  Det var Kinas transportministerium, der tirsdag kl. 22 lokal tid udsendte niveau 3 sikkerhedsvarslet, der er den højeste i landets internationale skibssikkerheds regulativ. Det indikerer, at et angreb kan være forestående, men de kinesiske myndigheder gav ikke yderligere begrundelser.

  Sikkerhedsfirmaet Dryad Global siger i en kommentar, at niveau-3 varslet kom uventet, specielt fordi regionen omkring Malacca Strædet betragtes som stabilt.

  “Indenfor regionen har pirat-aktiviteterne ofte været på lavt niveau og involveret angreb på mindre pramme, der sejler med metalskrot. Det ville derfor være en dramatisk eskalation, hvis et kinesisk skib skulle blive angrebet, og der er i øjeblikket ingen rapporter, der indikerer, at lokale grupper involveret i pirateri har intentioner eller evner til at angribe et større skib,” hedder det i en udtalelse fra Dryad Global.

  “Det er sandsynligt, at Kina reagerer på en konkret trussel, som de alene kender til,” lyder en mulig forklaring fra sikkerhedsfirmaet.

  Blandt foranstaltningerne ved en niveau-3 advarsel er begrænsning af adgangen til skibet og holde styr på alle personer ombord, hvis skibet skal evakueres, oplyser firmaet.

  De ser ingen grund til, at skibe, der sejler under andre flag, skal tage disse forholdsregler i Malacca Strædet.

  (Visited 12 times, 1 visits today)