Dan-Bunkering afviser beskyldninger

  0
  REKLAMA

  Dan-Bunkering afviser at have solgt jetbrændstof til sanktionerede selskaber eller brudt sanktionerne mod Syrien og selskabet føler sig sikre på, at man kan bevise det. Men en verserende sag i USA betyder ifølge selskabet, at man ikke kan fremlægge beviser i offentligheden.

  Alle procedurer er blevet fuldt i de handler med jetbrændstof, som ifølge flere historier i DR endte i Syrien. Men der var intet, der gav Dan-Bunkering mistanke om, at brændstoffet endte i Syrien, hvor det kan være brugt af russiske jagerfly under borgerkrigen.

  “Dem, der har kigget ind i det, har rapporteret til mig, at der ikke var noget undervejs i handlen, som gav anledning til at stoppe op. Jeg synes også, at det er meget vigtigt at holde sig for øje, at der er en verserende sag i USA, hvor amerikanerne udtrykker en mistanke, men hvor der mig bekendt ikke er nogen, som er blevet dømt endnu,” siger Keld R. Demant til ShippingWatch.

  Dan-Bunkering har hjulpet amerikanerne i den verserende sag mod fem russere og tre syrere, der er anklaget for at have omgået sanktionerne ved at levere flybrændstof til Syrien. Dan-Bunkering må derfor ikke gå i detaljer i sagen, som selskabet ikke er part i.

  Kilde: Shipping Watch

  (Visited 9 times, 1 visits today)