Maersk partner straffes for mega kokain last

  0
  REKLAMA

  At certifikatet er suspenderet betyder, at der nu er større sandsynlighed for, at MSC-skibe får deres last tjekket ved ankomsten til en amerikansk havn.
  MSC betonede i en udtalelse fra hovedkontoret i Geneve, at kunderne kun skal forvente “minimale forstyrrelser” på grund af det manglende certifikat og at de i givet fald primært vil ramme containere fra Syd- eller Mellemamerika.

  Certifikatet “Customs-Trade Partnership Against Terrorism” – forkortet C-TPAT – gives til rederier, der tilhører lav-risiko gruppen og derfor har mindre risiko for, at lasten kan blive forsinket på grund af told-kontroller.

  Men efter en af de største beslaglæggelser af kokain i USA´s historie, der vurderes til en værdi på mere end 1,1 mia. dollar på gaden, har MSC fået certifikatet midlertidigt indraget.

  “Vi samarbejder med MSC om at identificere, hvilke korrektive tiltag, de skal tage for at adressere de amerikanske toldmyndigheders bekymringer,” hedder det i en udtalelse fra Maersk, der selv er C-TPAT-certificeret. Det danske rederi tilføjer, at det “stadig for tidligt at spekulere om de amerikanske toldmyndigheders behandling af MSC-skibe og betydningen for MSC-skibenes effektivitet i havne”.

  “Vi søger aktivt at forsikre myndighederne om, at de kan give os vores certificering tilbage hurtigst muligt,” siger MSC i en udtalelse.

  Efter beslaglæggelsen er foreløbig seks besætningsmedlemmer blevet arresteret af politiet, mistænkt for at have medvirket til smugleriet af den enorme mængde kokain.

  MSC takkede kort efter beslaglæggelsen myndighederne for at have afsløret smugleriet og understregede, at rederiet bistår ved opklaringen.
  Det er anden gang inden for blot tre måneder, at et MSC-skib er taget med narko ombord i havnen i Philadelphia.

  Kilde: Lloyd´s List

  (Visited 4 times, 1 visits today)