International klimafond skal sikre skibsfart

  0
  REKLAMA

  Det er nødvendigt at sikre flere midler til forskning og udvikling, hvis skibsfarten skal nå målene om en halvering af udledningen af drivhusgasser i 2050, som FN’s Søfartsorganisation (IMO)’s har sat, mener Danske Rederier.
   
  ”Det er nødvendigt at sikre flere midler til udvikling af grønnere teknologier, hvis vi forsat vil være en af verdens førende søfartsnationer. Det må vi som branche være med til at løfte, og derfor er vi varme fortalere for, at der oprettes en global klimafond,” siger Asbjørn Overgaard Christiansen, fungerende direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning, Danske Rederier. 
   
  Flere store shippingorganisationer diskuterer mulighederne i en global industrifinansieret klimafond. Danske Rederier bakker kraftigt op om, at alle gode kræfter samles, så branchen kan sætte fart på skiftet til en bæredygtig skibsfart.
   
  ”Det er meget ambitiøse klimamål, vi har sat, og for at nå dem, har vi brug for løsninger, vi endnu ikke kender. Skibe lever i 25-30 år, så vi har travlt, hvis vi skal nå målet inden 2050. Vi bør derfor alle sammen afsætte flere penge til forskning og udvikling af nye teknologier,” siger Asbjørn Overgaard Christiansen.
   
  Rederierne og brancheorganisationerne skal selv finansiere fonden, der skal komplementere den offentligt støttede forskning.

  Kilde: Danske Rederier

  (Visited 8 times, 1 visits today)