J. Lauritzen ramt af tørlast-nedtur i Q1

  0
  REKLAMA

  Resultatet i første kvartal blev et underskud på 16,9 mio. dollar mod et underskud i samme kvartal i fjor på 11,8 mio. dollar.
  Faldet var ikke mindst drevet af det forringede tørlastmarked, mens resultatet på gastankmarkedet for rederiet udviklede sig som forventet.

  “Indgåelse af partnerskabet med Teekay LNG bekræftede vor stærke position i gastankmarkedet, og indtjeningen fra vore gastankskibe var på niveau med vore forventninger”, udtaler adm. direktør Mads P. Zacho, og tilføjer, at ”globale handelsspændinger samt problemer, der påvirker brasiliansk eksport af jernmalm, havde en negativ indvirkning på efterspørgslen i tørlastmarkedet med efterfølgende store fragtratefald for tørlastskibe uanset størrelse, og det påvirkede isoleret set vort resultat i første kvartal negativt”.  

  Aftalen med Teekay betyder, at syv moderne gastankskibe med ethylenkapacitet blev en del af Lauritzen Kosan´s pool af ethylen gastankskibe fra 1. marts, hvilket cementerede Lauritzens position som en førende udbyder af ethylenkapacitet i segmentet for mindre gastankskibe med en flåde på 21 skibe, skriver rederiet i sin kvartalsopdatering.

  Opgørelsen af driftsresultatet før afskrivninger er i år opgjort efter indførelsen af IFRS16 regnskabsselskabet. Det betyder, at det opgøres til 12,5 mio. dollar mod et underskud på 6,2 mio. i samme periode sidste år. Men tallene er altså ikke umiddelbart sammenlignelige.

  Kilde: J. Lauritzen

  (Visited 18 times, 1 visits today)