Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles

0
REKLAMA

Yderligere 25 millioner kroner udmøntes nu til ophugningsstøtte i Østersøen sammen med 16 millioner kroner til at undersøge påvirkningen af bundslæbende redskaber for havmiljøet i Jammerbugten.

Dansk fiskeri er presset af blandt andet dårligt havmiljø og reducerede fiskekvoter. Fredag er der derfor afsat flere penge til ophugningsordningen i Østersøen og en saltvandsindsprøjtning til undersøgelser af, hvordan bundslæbende redskaber påvirker havmiljøet.

Det er fiskeriminister Rasmus Prehn blevet enige med Venstre, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet om.

Mere end halvdelen af pengene – 25 millioner kroner – går til ophugningsstøtten i Østersøen, som dermed fordobles til 50 millioner kroner. Ordningen skal sikre, at de fiskere i Østersøen, der har problemer med at få forretningen til at løbe rundt – blandt andet på grund af reducerede fiskekvoter – har mulighed for at forlade erhvervet nogenlunde tørskoet. Ordningen om ophugningsstøtte for Østersøen forventes åbnet 14. oktober.

Partierne er samtidigt blevet enige om at tildele 16 millioner kroner til et konkret projekt i Jammerbugten, der undersøger konsekvenserne for havbunden ved brugen af bundslæbende redskaber – særligt bomtrawl. Det skal sikre et bæredygtigt og grønt fiskeri. Midlerne kan søges af relevante forskningsinstitutioner.

Endeligt tildeles de sidste 5 millioner kroner til teknisk bistand af projekterne.

”Jeg er rigtig glad for, at vi på tværs af politiske skel i Folketinget er blevet enige om fordelingen af de her penge til fiskeriet. Med aftalen tilgodeser vi blandt andre fiskerne på Bornholm, som i stor stil har givet udtryk for at ville søge ophugningsstøtte. På den måde sikrer vi, at de bornholmske fiskere kan forlade erhvervet nogenlunde tørskoede. Samtidig poster vi flere penge i natur og miljø med forskningsprojektet i Jammerbugten. Det skal medvirke til at sikre en grønnere og mere bæredygtig fremtid for dansk fiskeri,” siger fiskeriminister, Rasmus Prehn.

De 46 mio. kroner kommer fra Den Europæiske Hav og Fiskerifond (EHFF)

The post Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles first appeared on FiskerBladet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here