Fiskeforbud droppet – Nu må der fortsat fanges torsk

0
REKLAMA

Et fiskeforbud i Københavns Havn, som Fødevarestyrelsen har haft i støbeskeen siden april er ikke gået igennem, og derfor må lystfiskere gerne fiske torsk i Københavns Havn.

Der bliver alligevel ikke indført forbud mod at lystfiskere i Københavns Havn kan fange torsk. Det skriver lokalmediet KøbenhavnLIV.

Det var Fødevarestyrelsen som i april gjorde klar til at indføre et forbud, for at hjælpe torskebestanden, men forslaget er nu altså blevet droppet. Det står klart i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris endelige bekendtgørelse om fiskeri i Københavns Havn, som træder i kraft 1. juli 2022.

Men selvom forbuddet er blevet droppet, så er det dog ikke ensbetydende med, at der nu er frit slag for lystfiskerne i hovedstaden. Fra 1. juli er der nemlig indført forbud mod at tage torsken med sig hjem.

Torskens indhold af blandt andet kviksølv overskrider nemlig de tilladte grænseværdier, og dermed ryger den lækre spisefisk i samme kategori som skrubber, sild, aborre og ål fanget i Københavns Havn, der alle er for giftige til at spise.

The post Fiskeforbud droppet – Nu må der fortsat fanges torsk first appeared on FiskerBladet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here