Fiskerikontrollen finder ulovlige åleruser ved Fyn

0
REKLAMA

På en kontrol ved Kertinge Nor ved Kerteminde fandt fiskerikontrollen fredag ulovlige kasteruser med ål.

Vandet var under 5 grader koldt, og det var en fin frostklar decemberdag. Så kolde, men smukke arbejdsforhold for fiskerikontrollen, der var ude på kontrol mellem Kerteminde og Odense.

Kertinge Nor er et kendt saltvandsområde Nord for Kerteminde, hvor der traditionelt fiskes massivt efter ål. Vores kontrollører har i disse tider derfor skærpet fokus på kontrol af redskaber i vandet.

”På kontrollen fandt vi 10-12 ruser, der ikke var afmærket korrekt og derfor er ulovlige. Alle redskaber skal været mærket tydeligt med fiskerinummer og øvrige kontaktoplysninger. Der var ca. 20 ål, torsk, krabber, en enkelt skrubbe samt diverse fiskeyngel i de ulovlige ruser. Hele den ulovlige fangst blev straks genudsat, og de ulovlige redskaber blev taget med i land og taget i bevaring. Det betyder, at de bliver konfiskeret og håndteret som hittegods,” siger vicefiskeriinspektør Steen Nielsen.

Stoppet for fiskeri af ål i saltvand gælder fra 1. december til 28. februar. I den periode er det helt forbudt at fange ål i saltvand i hele Danmark.

Er man så uheldig at fange en ål i den periode, skal man straks genudsætte den så nænsomt som muligt.

The post Fiskerikontrollen finder ulovlige åleruser ved Fyn first appeared on FiskerBladet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here