Frie forskningsmidler og anerkendelse til DTU Aqua-forskere

0
REKLAMA

Seniorforsker Tommy Norin og forsker Sanni-Leea Aalto har modtaget godt 6 millioner kroner hver fra Danmarks Frie Forskningsfond.

DTU Aquas seniorforsker Tommy Norin og forsker Sanni-Leea Aalto har modtaget godt 6 millioner kroner hver fra Danmarks Frie Forskningsfond (DFF). Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Sapere Aude-bevillingerne bliver ifølge DFF givet til ”de allerdygtigste, yngre forskere i Danmark med excellente, nybrudsskabende idéer, der er med til at forny og konsolidere den viden, vi har i dag.”

Sanni-Leea Aalto fra Sektion for Akvakultur forsker i løsninger til at kontrollere den giftige gas svovlbrinte i akvakulturmiljøer.

“Mikrobielt afledt svovlbrinte (H2S) er en stor udfordring for landbaseret akvakulturproduktion. I løbet af de seneste par år har jeg deltaget i forskningsprojekter, som har haft til formål at give løsninger på, hvordan man kan kontrollere produktionen af denne giftige gas i akvakulturmiljøet,” lyder det fra forskeren.

”Med denne bevilling kan jeg komme dybere ind i den grundlæggende mikrobiologiske H2S-produktion, som ikke er særlig kendt. Jeg er meget beæret og taknemmelig for at være en af de udvalgte og meget spændt på at starte projektet!” siger Sanni-Leea Aalto.

Også for Tommy Norin fra Sektion for Marine Levende Ressourcer betyder bevillingen meget.

”Jeg er utrolig glad og beæret! Det er helt fantastisk at modtage bevillingen og få den anerkendelse, der følger med titlen som Sapere Aude-Forskningsleder.”

”Bevillingen giver mig mulighed for virkelig at fordybe mig i min forskning om, hvorfor og hvordan stofskiftet skalerer med kropsstørrelsen og at udvide min forskningsgruppe med en ph.d.-studerende og en postdoc. Det er en fantastisk mulighed for at udføre fri og grundvidenskabelig forskning i de næste fire år,” siger Tommy Norin.

The post Frie forskningsmidler og anerkendelse til DTU Aqua-forskere first appeared on FiskerBladet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here