Dansk havn begynder gigantisk lager- og logistikbyggeri

0
REKLAMA

Taulov Dry Port igangsætter ny gigantisk etape på 60.000 kvadratmeter lager- og logistikbyggeri til en samlet investering på 420 millioner kroner.

Ét af Danmarks største byggerier inden for lager og logistik igangsættes nu i Taulov Dry Port. 60.000 kvadratmeter moderne lager- og logistikbyggeri vil om godt et år stå klar til at dække den stigende efterspørgsel efter moderne lagerfaciliteter med central beliggenhed i Taulov ved Fredericia.

Efter endt udbudsproces og en længere periode med planlægning og forhandling er totalentreprisen tildelt totalentreprenørselskabet CASA. Den samlede investering ligger på 420 millioner kroner, og vil dermed høre til blandt de største byggerier i Danmark inden for lager og logistik.

Bygherrerne bag det store projekt er joint-venture partnerne ADP A/S og PFA A/S, som i løbet af de senere år har taget sig en førerposition på det danske lager- og logistikmarked med milliardinvesteringer i lager- og logistikejendomme i Taulov Dry Port. De første 95.000 kvadratmeter er opført som skræddersyede virksomhedsdomiciler til lager og logistik eller som generiske lagerejendomme, der er udlejet til nogle af Danmarks største retail- og logistikvirksomheder.

Den næste store etape på 60.000 kvadratmeter vil være en markant udvidelse af Taulov Dry Port, og det gigantiske lagerbyggeri vil efter planen fra starten af 2023 imødekomme den stigende efterspørgsel efter lagerfaciliteter fra de mange virksomheder, der lige nu konsoliderer deres logistikaktiviteter i det store transportknudepunkt ved Taulov.

”Behovet for en effektiv logistikkæde, varelagre placeret tættere på hjemlige markeder og ønsker til et lavere klimaaftryk i transport- og logistikkæden har aldrig været større hos virksomheder og transportører. Derfor er timingen af vores næste store byggeri afgørende. Vores lagerejendomme dækker markedets ønsker til beliggenhed, fleksibilitet og indretning, og vi mærker en meget stor interesse for vores lagerkoncept, så vi forventer hurtig udlejning. Vi ser meget frem til samarbejdet med CASA, som er ét af markedets helt store totalentreprenørselskaber med en imponerende portefølje af projekter,” siger CEO i Taulov Dry Port A/S, Jesper Gemmer.

I CASA er der glæde og høje forventninger til samarbejdet med de to velkonsoliderede og ambitiøse partnere bag Taulov Dry Port.

”Vi er meget glade for at være blevet valgt som totalentreprenør på det næste gigantiske lager- og logistikbyggeri i Taulov Dry Port. Vi ser frem til samarbejdet med PFA og ADP og til at få deres visioner for projektet til at leve. Her er tale om et lager- og logistikbyggeri af absolut højeste kvalitet og tilmed med bæredygtige løsninger indtænkt; begge dele centrale for CASA’s DNA også,” siger Torben Modvig, CEO i CASA.

The post Dansk havn begynder gigantisk lager- og logistikbyggeri first appeared on FiskerBladet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here