Monjasa sikrer volumenrekord og solidt overskud i 2020

  0
  Monjasa Server. Foto Monjasa
  REKLAMA

  Monjasa Holding styrede sikkert gennem de stærkt svingende globale olie-og shippingmarkeder i 2020. Samlet endte året med en 9 procent stigning i salget af skibsbrændstof og et nettoresultat på 196 millioner danske kroner. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

  2020 bød på store kontraster for Monjasa. Året begyndte med en succesfuld overgang til mere miljøvenlige brændstoffer for den globale shippingindustri. Ved at kunne tilbyde den rette rådgivning og nye produkter opnåede Monjasa et højt aktivitetsniveau allerede i årets første måneder. Fra andet kvartal 2020 var de maritime fragtmængder og handelsmønstre påvirket af Corona-pandemiens opblussen. Som et direkte resultat faldt det globale marked for skibsbrændstof betragteligt. Til trods for denne udvikling oplevede Monjasa den største efterspørgsel nogensinde og leverede mere brændstof i samtlige 12 måneder af 2020 sammenlignet med 2019.

  Årsrapporten for 2020 viser en mindre nedgang i omsætningen til 13 milliarden kroner (15 milliarder.) på grund af et betydeligt fald i den gennemsnitlige oliepris. Resultatet før renter og skat (EBIT) var på 222 millioner kroner (235 millioner kroner) og nettoresultatet endte på 196 millioner kroner (173 millioner kroner), hvilket er over forventning.

  Den samlede volumen blev øget med 9 procent til 4,9 millioner tons (4,5 millioner tons). Siden 2017 har Monjasa dermed øget den totale volumen med 40 procent og er ifølge analysebureauer nu placeret som verdens sjette største globale leverandør af skibsbrændstof.

  Årsrapporten for 2020 viser samtidig en egenkapital på 826 millioner kroner samt en høj soliditetsgrad på 41 procent.

  ”I et helt ekstraordinært år har det været Monjasas højeste prioritet at sikre vores medarbejderes sundhed samtidig med en uafbrudt forsyning af brændstof til shippingindustrien. Vi er lykkedes med at skabe et sikkert arbejdsmiljø og har til trods for pandemiens alvorlige konsekvenser for den globale handel samtidig set en øget efterspørgsel efter vores rådgivning og produkter. Monjasas svar på udfordringerne viser en stærk organisation med de rette maritime løsninger til at matche udbud og efterspørgsel under selv utænkelige forhold. Sammen med årets solide økonomiske resultater står Monjasa i en meget stærk position til at klare fremtidige udfordringer og finansielle krav til industrien,” siger Group CEO, Anders Østergaard.  

  Monjasa oplevede de største volumenstigninger i henholdsvis Nord- og Mellemamerika samt Sydøstasien. Højtaktivitetsniveau i Panamakanalen og USA førte til en 22 procent stigning i mængden af skibsbrændstof og Monjasa leverede samlet 1,4 millioner tons brændstof i hele regionen.  På samme måde opnåede Monjasas aktiviteter i Sydøstasien en meget høj efterspørgsel. Anført af havnen i Singapore endte året med en 80 procent stigning i leverede mængder og endte med en samlet volumen på 900.000 tons.

  Monjasa forventer et fortsat udfordrende 2021 for verdenshandlen og de globale shippingmarkeder. Hvordan udviklingen vil påvirke brændstofindustrien er uvist, men Monjasa er fortrøstningsfuld omkring fremtiden og et positivt resultat for 2021.

  (Visited 49 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here