Massive offshore-skibe præger sjællandsk havn

  0
  Pacific Dragon på Kaj 3. Foto: Kalundborg Havn
  REKLAMA

  Tre offshore-skibe fylder i øjeblikke godt op i Kalundborg Havns østhavn. Skibene ankom i sidste uge og bliver senere muligvis suppleret af et fjerde skib. De forventes at ligge fortøjret i op til et års tid ved kaj 3 og 4. Det skriver havnen på sin hjemmeside.

  Det drejer sig om de fire ankerhåndteringsfartøjer Pacific Dragon, Pacific Discovery, Pacific Dispatch og Pacific Dolphin fra det Singapore-baserede rederi Swire Pacific Offshore. De tre af skibene kommer til Kalundborg allerede i denne uge, og det sidste skib kommer muligvis senere.

  Skibene, der blandt andet er beregnet til at bugsere offshore-platforme på plads, er lige nu uden beskæftigelse og bliver derfor lagt op indtil videre. Forventningen er, at de vil ligge i Kalundborg Havn i en længere periode. Udover at skibene med deres markante udseende vil præge bybilledet, vil de nok også tilføre det lokale erhvervsliv lidt ekstra omsætning, da skibene i løbet af deres ophold i Kalundborg vil arbejde på deres vedligeholdelsesplan.

  ”Vi er glade for at have fået denne aftale i hus. Der har i et stykke tid været lav aktivitet ved kaj 3 og 4, og her er de fire skibe en kærkommen mulighed for at udnytte den ledige kapacitet ved kajerne”, siger havnedirektør Bent Rasmussen.

  Skibene har en længde på 92 meter og en bredde på 22 meter. Til gengæld er deres dybgang kun på 7,5 meter, hvilket gør, at de ligger perfekt ved kaj 3 og 4, hvor vanddybden er 8 meter.

  (Visited 304 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here