Dansk havn vil optimere med 3D-kortlægning

  0
  Foto: Sensorsurvey
  REKLAMA

  Nu er det slut med at bruge dykkere til inspektion af Svendborg Havn. I stedet får kommunen nu hjælp fra et helt nyt samarbejde med virksomheden Sensorsurvey til at lave en 3D-kortlægning. Det skriver Fyens Amts Avis.

  Det er virksomheden Sensorsurvey fra Lindø, der skal hjælpe med kommunens løbende tilsyn af havnens tilstand. De databehandlede observationer bruges til at planlægge optimal mulig vedligeholdelse af havnen. Ved at lave en 3D-scanning kan de nemlig vise alt og mere til, end hvis arbejdet skulle foretaget manuelt af dykkere, som tidligere har stået for inspektionen.

  ”Scanningen er et led i at lave en tilstandsrapport, som vi gør hvert femte år. Kort kan man sige, at det handler om at få klarlagt nogle mulige opmærksomhedspunkter, for eksempelvis på spunsen, forklarer havnemester Christian Steffensen.

  Sensorsurvey kan med deres arbejde blandt andet sikre og optimale besejlingsforhold ved hjælp af jævnlig kontrol af dybden i sejlrende og havn. Kendskab til den nøjagtige dybde gør det nemlig muligt for lodser og skibe at udnytte den tilgængelige dybde maksimalt.

  Havnens kunder kan med en søopmåling fra SensorSurvey derfor udnytte en større del af skibenes lastevne til gavn for økonomien og ikke mindst miljøet, ligesom virksomheden ligeledes udfører uvildig kontrol af oprensnings- eller uddybningsarbejder med industriens mest nøjagtige opmålingssystem. 

  ”Det bliver spændende at få adgang til det. Vi har relativt styr på vedligeholdelsen, men vi går jo ikke og kikker ned i vandet hver dag,” siger Christian Steffensen.

  Inspektion af havnene på øerne og i Rantzausminde foretages af en fjernstyret, mindre enhed fra Svendborg-firmaet Danadynamics.

  (Visited 66 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here