Desmi med næstbedste resultat trods massiv modgang

  0
  Arkivfoto: Desmi Group
  REKLAMA

  Desmi Gruppen med hovedsæde i Nørresundby oplevede massiv modgang i 2020, hvor selskabet blev hårdt ramt af både corona-pandemien og et alvorligt cyberangreb. Alligevel kommer Desmi ud med det næstbedste resultat i selskabets historie. Der skriver de i en pressemeddelelse.

  Desmi Gruppen realiserede i 2020 en omsætning på 1,296 milliarder kroner, en driftsindtjening før finansielle poster og afskrivninger (EBITDA) på 184,5 millioner kroner og et resultat før skat på 157,2 millioner kroner, hvilket var det næstbedste resultat i selskabets 186 år lange historie. Selskabet forventer en omsætning og resultat på mindst samme niveau i år.

  “Covid-19 situationen har haft – og har fortsat – en stor påvirkning på vores daglige arbejde i forhold til at besøge og møde vores kunder ansigt til ansigt. Trods Covid-19 udfordringerne og olieprisens store udsving plus et cyber-angreb, der påvirkede Desme´s IT-systemer og drift, er vi glade for at annoncere endnu et tilfredsstillende resultat,” udtaler Henrik Sørensen, der er CEO i Desmi A/S.

  Påvirkningen fra de negative omstændigheder er dog tydelig med et fald i omsætningen på cirka 260 millioner kroner i forhold til rekordåret 2019, hvor resultatet før skat med 298 millioner kroner var næsten dobbelt så stort.

  Årets resultat lever derfor ikke op til budgettet, men betegnes som “tilfredsstillende” på grund af omstændighederne.

  Selskabets ordrebeholdning svandt ind i løbet af 2020, men det er forventningen, at Covid-19 situationen vil lette hen over sommeren og at markedssituationen generelt vil normalisere sig hen over efteråret.

  “Det er desuden forventningen, at efterspørgsel efter pumper til scrubbersystemer øges løbende over året i takt med øgning af prisforskellen mellem brændstof med højt og lavt indhold af svovl, og at salget af BWMS vil følge tidligere forudsigelser, når det ikke er muligt at søge udskydelse af compliancedate med henvisning til Covid-19.

  Historien har vist, at aktiviteten i Desmi kan geares op med kort varsel. På den baggrund er det forventningen, at omsætning og indtjening i 2021 som minimum kan fastholdes på samme niveau som i 2020.

  (Visited 76 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here