Sydfynsk skuffelse over regeringens trafikudspil

  0
  Tonni Hansen. Foto Langeland Kommune
  REKLAMA

  Der var ingen fremskudt færgehavn til Lolland, da Regeringen i torsdags præsenterede sit udspil til en kommende infrastrukturplan, og det skuffede hos de lokale politikere. Det skriver TV2 Fyn.

  De havde længe drømt om en fremskudt færgehavn ved Tårs på Lolland, så færgeoverfarten mellem Spodsbjerg på Langeland og Tårs kan mindskes. Derfor var skuffelsen også stor, da det torsdag stod klart, at projektet ikke indgik i regeringens udspil til en kommende infrastrukturplan.

  Inden havde Langelands borgmester, Tonni Hansen (SF), sammen med borgmestre fra Svendborg, Lolland og Guldborgsund kommuner nemlig arbejdet for at gøre politikerne på Christiansborg opmærksom på mulige trafikinvesteringer i det sydfynske, ved at fremhæve alle fordelene ved projektet.

  ”Det vil gøre godt i forhold til arbejdsmarkedet, der skal bindes sammen, og det vil være godt i forhold til uddannelsesmulighederne for vores unge. Det vil også være godt i forhold til turismeudviklingen i det her regionale område, så der er så mange gode ting,” fortæller Tonni Hansen til TV2 Fyn.

  Drømmen om den fremskudte færgehavn har de dog endnu ikke opgivet, og håbet er fortsat, at projektet kan komme med i den endelige infrastrukturplan, men det kræver altså mere lobbyarbejde af borgmestrene.

  ”Min opgave lige nu er at sørge for at have en tæt dialog med ordførerne og partierne for, at de har vores projekt i baghovedet, når de går ind til forhandlingerne,” siger Tonni Hansen.

  (Visited 144 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here