Fiskeriforening raser: Rapport siger intet om faktiske konsekvenser

0
REKLAMA

Danmarks Fiskeriforening revser rapporten fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet. Den siger intet om de faktiske konsekvenser for fiskeriet, lyder det i en pressemeddelelse.

Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi har i dag udgivet en rapport, der konkluderer, at brexit kun skærer få procent af fiskeindustriens salg, og dermed kun påvirker industrien på land ganske lidt. Den konklusion giver de ikke meget for i Danmarks Fiskeriforening, der lige nu kæmper for, at det danske industrifiskeri kan få lov at fortsætte i britisk farvand.

”Det er helt hen i vejret at læse om, at fiskeindustrien stort set går fri af brexit, når Storbritannien lige nu ønsker at forbyde det danske industrifiskeri i britisk farvand. Usikkerheden er maksimal. Det forekommer mig særdeles virkelighedsfjernt, og det havde været helt på sin plads, at man i IFRO havde hævet hovedet fra skrivebordet og kigget ud i virkeligheden, hvor der lige nu bliver kæmpet for industrifiskeriet,” lyder det fra Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

Derudover påpeger Danmarks Fiskeriforening, at rapporten intet siger om, hvordan brexit påvirker de danske fiskere, og det er hos dem hovedparten af regningen havner. Det er særligt de fiskere, der fanger spisefisk som torsk, kulmule og sej, der bliver ramt, og her bliver regningen rigtig høj lyder det fra Svend-Erik Andersen.

Læs også: Dansk fiskeri vil ikke mærke meget til Brexit

”Nogle af de danske fiskere skal aflevere op mod en fjerdedel af de kvoter, som de har investeret store beløb i. Det er et hårdt slag mod deres forretning, og det kan ikke undgås, at nogle af de danske fiskere er nødt til at sige stop. Det må vi for alt i verden ikke glemme,” siger Svend-Erik Andersen.

Ministeren for fødevarer, fiskeri og landbrug har tilkendegivet, at der fortsat er behov for støtte til fiskeriet. Den tilkendegivelse ser man positivt på i fiskerierhvervet, hvor man ser frem til, at hjælpen kommer.

”Det er godt, at ministeren klart siger, at der fortsat er behov for støtte til fiskeriet. Det er helt på sin plads. Desværre trækker det i langdrag i EU, og det er ærgerligt. For der er brug for fuld og fair kompensation til fiskerne, og så er der brug for tiltag, der kan sikre udviklingen i dansk fiskeri sådan, at det i fremtiden blive endnu mere bæredygtigt økonomisk og miljømæssigt,” afslutter Svend-Erik Andersen.

(Visited 10 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here