Det maritime samfund hylder Prins Philip

  0
  Image: Wikicommons
  REKLAMA

  Mindeord og kondolencer strømmer ind fra hele verden – og mange fra de maritime miljøer – efter Prins Philip, Hertug af Edinburgh, fredag sov ind i en alder af 99.

  “Hans kongelige højhed døde fredeligt i morges på Windsor Castle.” Sådan lød det i en erklæring kort efter middag fredag fra Buckingham Palace. Den engelske Dronning Elizabeths mand igennem 73 år, Hertugen af ​​Edinburgh, sov stille ind i en alder af 99.

  Efterfølgende er det begyndt at strømme ind med mindeord og kondolencer fra hele verden, hvoraf mange kommer fra de maritime miljøer. Prins Philip var nemlig først og fremmest en flådemand og blev fremhævet for sin tjeneste i slaget ved Kap Matapan. Derudover var han indehaver af ordenen ”the Greek War Cross of Valour” for sin deltagelse i slaget ved Kreta.

  Prinsen forblev Lord High Admiral, hovedchef for Royal Navy, indtil hans død, og hvis han ikke havde opgivet sin flådekarriere efter Dronning Elizabeths fars – George VI’s – død i 1952, ville han efter al sandsynlighed være gjort til First Sea Lord.

  Prins Philip støttede igennem sit royale virke hundredvis af velgørenhedsorganisationer, herunder velgørenheden Seafarers’ Charity, og var en ivrig sømand hele sit liv.

  Her er en række højdepunkter fra prinsens liv

  (Visited 111 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here