Lokalt erhvervsliv jubler over ny Marlog-afdeling

  0
  Dennis Jul Pedersen. Arkivfoto: Esbjerg Havn
  REKLAMA

  Esbjerg Havn og Business Esbjerg jubler over, at Danmarks nye nationale klyngeoperatør for det maritime erhverv og logistik, Marlog, etablerer en afdeling i Esbjerg. Det siger de i en pressemeddelelse.

  Danmark er hjem for nogle af verdens mest innovative og teknologisk nyskabende virksomheder inden for grøn miljøteknologi til skibsfart. Samtidig står sektoren over for store udfordringer og muligheder de kommende år med behov for drastisk reduktion af CO2-udledningen fra transporten.

  I Esbjerg findes der stærke kompetencer på området, som har skabt værdi og arbejdspladser gennem mange år. Derfor er det oplagt at være til stede her, lyder det fra Marlog, der har etableret et nyt kontor i byen i samarbejde med Business Esbjerg og Esbjerg Havn.

  Esbjergs erhvervsstyrke med havnen som centrum for en lang række maritime og logistikvirksomheder er kendt og anerkendt og udgør en af hjørnestenene i Esbjergs position som energimetropol. Business Esbjerg ser sammen med Esbjerg Havn og Marlog derfor store muligheder for innovation og iværksætteri indenfor området.

  Læs også: Marlog åbner ny afdeling i Esbjerg

  ”I Esbjerg-området er der mange virksomheder inden for maritime erhverv og transportsektoren, og samtidig har vi stærke uddannelsesinstitutioner, som kan indgå i nye innovationssamarbejder. Derfor giver det god mening, at Marlog etablerer sig her, og vi forventer, at det vil resultere i udvikling af flere innovative virksomheder, og samtidig sætte yderligere fart på den grønne omstilling, som allerede er godt i gang i Esbjerg,” lyder det fra direktør i Business Esbjerg, Susanne Nordenbæk, som var hurtig til at række ud til den nyetablerede erhvervsklynge.

  Også Esbjerg Havns direktør Dennis Jul Pedersen glæder sig over at kunne byde velkommen til Marlog.

  ”Med flere hundrede virksomheder har vi allerede en stor og stærk værdikæde, der servicerer energibranchen og mange af disse arbejder desuden ind i den maritime sektor. Styrken for Esbjerg ligger i vores værdikæde, der er i stand til levere kompetencer med en stor variation af ydelser til havnens kunder. Logistik og shipping samt søtransport udgør en særlig andel af det maritime billede i Esbjerg og er tilsammen en vigtig faktor for områdets fremtidige vækst og udvikling.”

  (Visited 77 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here