Start-up Scoutbase lander kontrakt med Shell

  0
  Foto: KMD
  REKLAMA

  Det maritime start-up Scoutbase fra Danmark har sikret sig en kontrakt med Shell UK efter et succesfuldt pilotprojekt, hvor de indsamlede feedback om mandskabets velvære på tankskibsflåden gennem deres nyudviklede chatbot. Det skriver KMD i en pressemeddelelse.

  Hvordan kan en chatbot forhindre uheld til søs? Det har det danske start-up Scoutbase et bud på. De har netop landet en kontrakt med Shell UK efter et succesfuldt pilotprojekt, hvor de indsamlede feedback om mandskabets velvære på tankskibsflåden gennem deres nyudviklede chatbot. Ambitionen er at mindske de menneskelige fejl gennem et løbende indblik i menneskelige faktorer som søvn, velvære og arbejdspres set fra de søfarendes perspektiv.

  Omkring 96% af ulykker til søs involverer menneskelige fejl, men indtil nu har man ikke systematisk forsøgt at spore årsagerne gennem løbende dataopsamling, som man ellers allerede gør ved f.eks. drift og udstyr. Samtidig er procedurerne for besætningerne vokset støt i omfang i forsøg på at sikre korrekte arbejdsgange og placere ansvar. Men de underliggende menneskelige faktorer har ikke påkaldt sig synderlig opmærksomhed i søfartens sikkerhedsarbejde før nu.

  ”Det skriger jo egentlig til himlen, at man ikke systematisk har inddraget data fra mandskabets tilstand i arbejdet med sikkerheden til søs. Det skyldes nok i høj grad, at det kan synes svært at kvantificere og analysere den menneskelige faktor. Derfor er vi også enormt glade for at opleve, at Scoutbase’s værktøj kan rykke på den del af sikkerhedsarbejdet,” fortæller Bosiljka Kozomara fra Scoutbase.

  Bosiljka Kozomara er netop tiltrådt Scoutbase som forretningsudvikler (Chief Commercial Officer), og hun kommer direkte fra kunden. Hun har nemlig arbejdet i Shell UK i næsten 10 år og fulgt Scoutbase siden 2019, da virksomhederne mødtes til en konference om digital innovation.

  ”Det er enormt vigtigt at forebygge alvorlige ulykker i søfarten, for de koster menneskeliv og medfører massive økonomiske tab og langvarige konsekvenser for miljøet. Derfor glæder jeg mig til at skabe et øget fokus mod forebyggelsen af ulykker i skibsfarten i min nye rolle hos Scoutbase,” fortsætter Bosiljka Kozomara.

  Den store danske it-virksomhed KMD har gennem KMD Ventures investeret i det maritime start-up, fordi de mener, at Scoutbase har udviklet et helt unikt produkt med potentiale til at revolutionere sikkerheden til søs.

  (Visited 81 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here