Bjærgning af Eemslift Hendrika udsættes

  0
  Foto: Hovedredningssentralen.
  REKLAMA

  Dårligt vejr og høje bølger udsætter bjærgningen af det hollandske fragtskib Eemslift Hendrika til torsdag. Det oplyser Kystverket på Twitter.

  Selvom der var positive meldinger forud for dagens bjærgning af fragtskibet Eemslift Hendrika, så er dårligt vejr og høje bølger nu skyld i udsættelsen af aktionen til torsdag.

  ”Liv og sundhed er altid første prioritet under en hændelse som denne, og det skal være sikkert at udføre redningen,” siger Hans-Petter Mortensholm, der er direktør for miljøberedskab i Kystverket i Norge.

  Planen til formiddag var at hejse fire hollandske bjærgningseksperter ombord på skibet fra en helikopter, hvorefter de skulle fastgøre et bugsertov til to slæbebåde, men dårligt vejr i området har altså vist sig at gøre arbejdet for farligt for bjærgningspersonalet.

  Det frygtes nu, at skibet kan grundstøde i løbet af onsdag eftermiddag, og med en last bestående af omkring 350 tons tung olie og 50 tons diesel om bord, har både den norske kystadministration og eksperter har været bekymrede over miljøskader i havet, hvis skibet skulle vælte.

  (Visited 112 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here