Tåge, motorstop og høje bølger: Arktisk Kommando rykkede ud

  0
  Foto: Arktisk Kommando
  REKLAMA

  Arktisk Kommando og det lokale beredskab blev kaldt ud til hele tre redningsaktioner i påsken. Det fortæller Grønlands Politi i en pressemeddelelse. 

  Først var det en jollesejler, som lørdag var faret vild i tågen i farvandet mellem Nanortalik og Alluitsup Paa, som måtte have hjælp. Jollesejleren havde ikke nogen radio eller GPS med ombord og var samtidig ved at løbe tør for både brændstof og batteri.

  Derfor måtte Arktisk Kommandos inspektionsskib Thetis, en politikutter og lokale frivillige på togt for at lede efter jollen, men alle blev udfordret af både tåge og is. Heldigvis havde jollesejleren årer med i båden, så han endte med selv at kunne ro ind til bygden, hvor han landede i god behold.

  Senere lørdag gjaldt det to personer, hvis jolle havde fået motorstop syd for Sisimiut. Her hørte en nærliggende trawler dog deres mayday og sejlede begge personer sikkert i land.

  Samme aften fik politiet endnu et opkald – denne gang fra en kajakroer ud for Nuuk. Roerens makkers kajak var sunket i havet, og makkeren klamrede sig nu til den anden kajak, mens de begge drev længere og længere ud på havet.

  Med hjælp fra borgere i nærområdet fik den udsendte politipatrulje prajet en forbipasserende Targa fra Arctic Boat Charter, som tilfældigvis befandt sig i området. De frivillige gik sammen med politipatruljen ombord på båden, og med hjælp fra besætningen fik man reddet de to kajakroere fra de høje bølger. Begge roere var underafkølede efter opholdet i vandet og kom derfor på sygehuset. De kunne dog udskrives i god behold, efter de havde fået varmen igen, oplyser Grønlands Politi.

  (Visited 76 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here