Dansk-svensk forbindelse overlever konkurstrussel

  0
  Arkivfoto: Helsingør Kommune
  REKLAMA

  Sundbusserne mellem Helsingør og Helsingborg har været faretruende tæt på konkurs under coronapandemien, men nu er en ansøgningen om corona-støtte endelig gået igennem, der sikrer færgeselskabet overlevelse. Det skriver Hesingør Dagblad.

  Det lille færgeselskab, der opererer ruten mellem Helsingør og Helsingborg har nemlig været ekstra hårdt ramt af coronarestriktionerne, der har begrænset muligheden for at tage turen over Øresund.

  Kun mellem 9. juli og 23. oktober har Sundbusserne nemlig været i drift under samfundsnedlukningerne, og da rederiet ifølge direktør Hans Froholdt ”ikke passede ind i modellerne”, har det hidtil været mere end vanskeligt at få del i regeringens hjælpepakker.

  “Vi er ikke et messecenter, vi er ikke en restaurant, og vi er ikke en festival. Derfor kunne vi i første omgang ikke få støtte,” siger Hans Froholdt.

  Derfor har der været en reel risiko for, at Sundbusserne, der har sejlet den dansk-svenske rute siden 1958, måtte lukke og slukke, men i 11. time er en ansøgning om corona-støtte nu endelig gået igennem.

  Rederiet har fået beskeden fra Erhvervsstyrelsen om, at det kan få del i hjælpepakkerne efter reglerne om virksomheder, der har været tvunget til at lukke ned som følge af rejserestriktionerne.

  (Visited 79 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here