Stor svensk havn tilbyder hjælp efter Suez-kaos

  0
  MSC Maya under et besøg i Göteborg Havn. Foto: Göteborg Havn
  REKLAMA

  Den svenske havn i Göteborg har kapacitet til at mindske forsinkelser i andre europæiske havne som følge af situationen i Suez-kanalen. Derfor tilbyder den nu sin hjælp i et forsøg på at undgå havnekaos. Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

  Mandag åbnede trafikken på Suez-kanalen atter efter Ever Givens næsten uge lange blokade, og skibe er nu igen begyndt at passere gennem kanalen.

  Der er dog fortsat hundredvis af skibe tilbage ved kanalens indløb og udløb, der venter på, at deres tur passerer, og den kø vil strække sig hele vejen til de europæiske havne, hvor mange skibe vil anløbe på samme tid. Derfor tilbyder den svenske havn i Göteborg sig nu som et alternativ for gods til Skandinavien.

  “I stedet for at vente i kø i flere europæiske havne, kan vi nu tilbyde muligheden for at komme direkte til havnen i Göteborg. Her kan shippingselskaber losse deres skandinaviske gods, som derefter hurtigt kan nå ud til kunderene,” siger Elvir Dzanic, der er CEO for havnemyndigheden i Göteborg.

  Allerede før blokaden af Suez-kanalen oplevede flere europæiske havne, at de allerede var fyldt til randen med varer efter blandt forsinkelser fra blandt andet coronapandemien, og derfor vil flaskehalseproblemet i den kommende tid virke endnu voldsommere på nogle havne – men altså ikke hos den store svenske havn.

  “Vi har stadig kapacitet i vores terminal i Göteborg, så vi kan støtte i denne udfordrende tid og forhåbentlig afhjælpe virkningen af ​​de deraf følgende forsinkelser, der kan forventes både lokalt og globalt,” sagde Dennis Olesen, administrerende direktør hos APM Terminals Nordic.

  Initiativet er kommet i stand i et samarbejde mellem havnen og APM Terminals Nordic og giver også mulighed for, at skibene kan losse gods til andre europæiske destinationer, der så vil blive fragtet videre til andre havne med mindre feeder-skibe, skriver de i pressemeddelelsen.

  (Visited 205 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here