Nordmænd lancerer ammoniakdrevet bulk-flåde

0
Illustration: Viridis Bulk Carriers
REKLAMA

Ammoniak-brændstofspecialisten Amon Maritime er gået sammen med to norske skibsredere – Navigare Logistics og Mosvolds Rederi – om at skabe det, de hævder, bliver et tør-bulk rederi ved navn Viridis Bulk Carriers helt uden CO2-emissioner. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Viridis Bulk Carriers, der skal tilbyde short sea bulktransport uden CO2-emissioner allerede i 2024, har modtaget projektstøtte til sit ammoniakdrevne FlexBulk-design fra den norske regerings Green Platform-program. Målet er at bestille de første nybygninger næste år til levering i 2024.

”I FlexBulk-projektet vil vi opbygge et kulstoffrit bulk-logistik-netværk gennem et sæt fragtaftaler med udvalgte kunder, der betjenes af en ny flåde af innovative, ammoniakdrevne skibe,” siger Espen Nordstrøm, administrerende direktør hos Navigare Logistics.

“Brug af ammoniak som et kulstoffrit brændstof giver os mulighed for at udvikle omkostningseffektive og robuste skibe med tilstrækkelig driftsområde til at muliggøre handelsfleksibilitet,” lyder det fra administrerende direktør hos Amon Maritime, André Risholm.

Viridis Bulk Carriers forventes at udfylde et tomrum inden for bulkskibe i en branche, hvor den nuværende europæiske flåde af bulkere nærmer sig en høj alder, hvorfor efterspørgslen på nybygninger håber at kunne trække profit hjem til rederiet.

”Med en gennemsnitsalder på tæt på 30 år er den europæiske flåde på randen af ​​en meget tiltrængt fornyelsesproces. Vores strategi er at imødekomme efterspørgslen ved at erstatte den gamle flåde med skibe uden emission. Vi springer over gradvise emissionsreduktioner og går lige efter en langsigtet, bæredygtig løsning,” siger Jan Sigurd Vigmostad, investeringschef hos Glastad Holding og Mosvolds Rederi.

Ordet Viridis er latin og kan oversættes til ord i betydningen grøn eller frisk og ung.

(Visited 119 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here