Video: Langvarig oprydning venter på Suez-kanalen

  0
  Ever Given efter befrielsen fra sandet i kanalen. Foto: Suez Canal Authority
  REKLAMA

  Der kan i værste fald gå flere måneder, før alt er helt normalt efter blokeringen af Suezkanalen. Sådan lyder meldingen fra flere sider.

  Efter næster en uge, hvor nerverne i hele den maritime branche har siddet uden på sømandstøjet, var der betydelig glæde at spore, da meldingen om befrielsen af Ever Giver mandag indløb. Det 400 meter lange containerskib fra Evergreen har nemlig skabt kaos og lange køber ikke bare ved den egyptiske kanal – men hele vejen rundt i verdenshandlen. Derfor er der også både glade og alvorlige miner at spore, hos Dansk Rederier.

  ”Selv om det er glædeligt, at der nu åbnes op for trafik gennem Suezkanalen igen, så vil der gå uger, før hele transportkæden er tilbage på normalen,” siger Jacob K. Clasen, viceadministrerende direktør i Danske Rederier, til Ritzau.

  Hos Seaintelligence Consulting er fremtidsperpektiverne dog endnu mere dystre. Her tror direktør Lars Jensen nemlig ikke, at vi skal forvente en normal tilstand i fragten lige foreløbig.

  ”Det her er en dominoeffekt, hvor brikkerne er begyndt at falde. For virksomheder, der har med import og eksport at gøre, kommer det her til at kunne mærkes både to og tre måneder ud i fremtiden. Det er de firmaer, der lever af import og eksport. De kommer til at kæmpe om pladsen i containere, og det kan få konsekvenser for nogle af de her virksomheder. Havnene kan ikke håndtere alle de skibe, der nu kommer på samme tid, og det betyder, at logistikken både til vands og til lands bliver ramt i flere måneder,” siger Lars Jensen til TV 2.

  Maersk nåede inden frigørelsen af Ever Given at omdirigere hele 15 skibe til Kap Det Gode Håb ved den sydlige spids af Afrika, men rederier meddeler nu, at de overvejer om nogle af disse skibe skal vende om og fortsætte på deres oprindelige rute igennem Suez-kanalen.

  Hør mere om de økonomiske konsekvenser af eposiden her.

  (Visited 273 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here