BREAKING: Suez-kanalen planlægger genåbning mandag

  0
  Foto: Suez Canal Authority
  REKLAMA

  Havnemyndighederne i Suez-kanalen håber at kunne genåbne allerede i løbet af mandagen. Det skriver mediet Lloyds List.

  Det grundstødte 20.000 teu containerskib, Ever Given, som har blokeret Suez-kanalen siden den 23. marts, flyder igen, og nu tror de lokale havnemyndigheder i Suez-kanalen på en hurtig genåbning af trafikken mellem Europa og Asian.

  En formel bekræftelse er endnu ikke er udstedt, men kildet tæt på myndighederne i Suez-kanalen er planen at genåbne kanalen for trafik senere i dag, når skibet, der slap fri af sandet i kanalen kl. 04.30 lokal tid, er blevet inspiceret og sikkert flyttet.

  Læs også: BREAKING: Ever Given flyder igen

  På trods af den forventede genåbning advarer containerrederier, at afbrydelsen i forsyningskæderne vil vare flere måneder og sandsynligvis vil medføre en kortvarig stigning i priserne.

  ”For hver dag kanalen er blokeret, vil effekten på den global kapacitet og udstyr fortsætte med at stige, og blokeringen udløser en række yderligere forstyrrelser og efterslæb i den globale skibsfart, der kan tage måneder at oprette, selv efter at kanalen er åbnet igen,” lød det søndag i en kundemeddelelse fra Maersk.

  (Visited 122 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here