Vild video: Stor bøde til Maersk-rederi

  0
  Maersk Searcher og Maersk Shipper. Screendump: Youtube
  REKLAMA

  Maersk Supply Service har modtaget en bøde på 150.000 kroner fra dansk politi for for at have brudt lovgivningen for sikkerhed til søs. Det oplyser offshore-rederiet i en pressemeddelelse.

  Bøden vedrører tabet af de to skibe Maersk Searcher og Maersk Shipper i december 2016, der sank ud for Frankrigs kyst, mens de var på slæb efter et tredje skib, ’Maersk Battler’. Skibene var taget ud af drift og var på vej til ophugning i Tyrkiet.

  ”Der er tale om en ulykkelig sag, som vi fra rederiets side har taget dybt seriøst fra begyndelsen. Vi har samarbejdet med både franske og danske myndigheder om at få hændelsesforløbet fuldt opklaret. Vi tager politiets konklusioner til efterretning og accepterer bøden,” siger CEO i Maersk Supply Service, Steen S. Karstensen.

  Dansk politi er kommet frem til samme konklusioner, som Søfartsstyrelsen kom frem til i deres  hændelsesrapport fra 2017 august 2017. Her konkluderede styrelsen, at hændelsen opstod fra en unik sammenblanding af begivenheder og omstændigheder – at der altså ikke er tale om blot én simpel forklaring på forliset.

  Du kan se hele rækken af overtrædelser her

  Det var Søfartsstyrelsen, der meldte Maersk Supply Service til politiet for overtrædelse af søsikkerhedslovgivningen.

  Se videoen af Maersk Searcher og Maersk Shippers kæntring her

  (Visited 394 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here