Store rederier er hårdt ramt af Suez-blokaden

  0
  Arkivfoto: Maersk
  REKLAMA

  Alene Maersk har hele syv skibe direkte påvirket af blokeringen af Suez-kanalen. Det oplyser rederiet i en meddelelse til sine kunder.

  Store containerrederier som ONE, Maersk, MSC og CMA CGM har skibe, der lige nu befinder sig i den blokerede Suez-kanal, og situationen begynder nu at spidse til, hvor flere og flere skibe hober sig op ved kanalen, der forbinder Asien og Europa.

  Alene Maersk har syv containerskibe, der lige nu er påvirkede af situationen; fire skibe befinder sig i øjeblikke inde i kanalsystemet, mens yderligere tre venter på at kunne komme ind i passagen.

  Hele problemet opstod, efter det 400 meter lange containerskib Ever Given fra rederiet Evergreen tirsdag morgen stødte på grund. Hændelsen har siden ført til en stor trafikprop af skibe på begge sider af kanalen, der er én af verdens vigtigste vandveje.

  Det er lige nu ikke muligt at benytte hovedkanalen, og derfor har de egyptiske kanalmyndigheder åbnet for midlertidig skibstrafik på en historisk sektion af kanalen, der ellers var taget ud af brug. Sektionen vil forblive åben indtil containerskibet er væk fra hovedkanalen. Det kan du læse mere om her.

  Der arbejdes i øjeblikket på højtryk med at frigøre det store containerskib, hvor otte slæbebåde, to uddybningsfartøjer og nu også to sandsugere kæmper på tredje dag for at få flyttet kæmpen.

  (Visited 267 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here