Bizarre billeder: Suez-kanalen blokeret af containerskib

  0
  REKLAMA

  Det gigantiske containerskib Ever Given er tirsdag stødt på grund i Suez-kanalen i Egypten, hvor det forhindrer skibe i begge retninger i at passere. Det skriver The Guardian.

  Skibet Ever Given, der vejer 200.000 ton er 400 meter langt og 59 meter bredt stødte på grund tidligt tirsdag, og hændelsen har ført til en stor trafikprop af skibe på begge sider af kanalen, der er én af verdens vigtigste vandveje.

  Adskillige slæbebåde har tirsdagen igennem forsøgt at frigøre skibet, men indtil videre uden held, og det skaber store problemer for kanalen, der normalvis kan håndtere massevis af containerskibe om dagen, så et problem som dette skaber hurtigt alvorlige forsinkelser, hvilket kan koste millioner af dollar.

  Egyptiske myndigheder oplyser, at skibet kommer til at blokere kanalen i ”mindst to dage”, og at et motorsvigt angiveligt skulle have ført til, at skibet kom ud af kurs lidt nord for havnebyen Suez.

  Cirka 12 procent af verdens gods bliver fragtet gennem kanalen, og i 2020 svarede det ifølge det statsejede Suez Canal Authority (SCA) til 1,17 milliarder ton gods.

  Se de bizarre billeder fra Suez-kanalen i videoen her

  (Visited 715 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here