Datoen for World Maritime Technology Conference fastlagt

  0
  REKLAMA

  Den globale, maritime Clean Tech-konference,  World Maritime Technology Conference (WMTC), vil blive afholdt i København den 26. – 28. april 2022. Det skriver MARLOG, selskabet bag konferencen, i en pressemeddelelse.

  WMTC arrangeres i regi af den internationale sammenslutning af 21 SNAME-organisationer (Society of Naval Arcitehcture and Marine Engineering) fra 17 lande, og afholdes hvert tredje år, men på grund af COVID-19 situationen blev det i 2020 besluttet af udsætte konferencen i Danmark med et år, så den nu afholdes 26. – 28. april 2022 i Tivoli Kongrescenter.

  Ved de seneste WMTC har der været mere end 1.000 deltagere fra hele verden, og håbet er, at situationen i april 2022 er så afklaret, at mange vil komme til København.

  Dette vil blive en af de første maritime konferencer, hvor industrien igen kan mødes fysisk og diskutere udfordringer og løsninger. WMTC er karakteriseret ved at tiltrække både deltagere med akademisk baggrund og deltagere med vægt på praktisk implementering og baggrund. Dette gør WMTC til en specielt nyttig mødeplads for at tage ny viden i brug i praksis.

  Ledende beslutningstagere fra industrien vil holde keynote foredrag. Det er desuden planen, at mellem 150 og 200 artikler vil blive præsenteret på WMTC. For de flestes vedkommende vil artiklernes forfatter være til stede fysisk, men nogle artikler vil måtte præsenteres igennem videolinks eller fremsendte videoer. Det vil imidlertid blive sikret, at der vil være gode muligheder for diskussion, som traditionelt er meget aktiv.

  Der mangler ikke vigtige temaer at diskutere i 2022. Miljø og klimaudfordringer står centralt, og det samme gælder anvendelse af digitalisering. Udvikling inden for traditionelle skibsdiscipliner som skibsdesign, hydrodynamik, stabilitet, og skibsbygningsteknologi vil blive præsenteret, og det samme vil udvikling omkring operationsoptimering, sikkerhed og levetidsanalyser. Nye brændstoffer og fremdriftsanlæg står i dag helt centralt som løsning på klimaudfordringerne, og spændet af temaer vil blive dækket meget bredt og helt til atomkraft og Carbon Capture and Storage løsninger.

  Skibsteknologi og operation vil stå mest centralt, men udvikling inden for offshore vind med både bundfaste og flydende løsninger vil også være egne temaer. Det samme vil vedligeholdelse og servicering af sådanne vindparker.

  Udover hovedkonferencen vil der blive arrangeret en mindre udstilling i samarbejde med Danish Maritime Fair / Tech. Der vil være et program for studenter, som vil få mulighed for at præsentere sine ideer, og der vil være muligheder for sidearrangementer. Derudover vil Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping afholde et arrangement, hvor det vil blive muligt at træffe partnerne i dette enestående center og høre mere om dets status og projektplaner.

  (Visited 45 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here