Antallet af scrubber-installationer er fordoblet

  0
  Peter Sand. Foto: Bimco
  REKLAMA

  På godt er år er antallet af skibe udstyret med scrubber næsten fordoblet. Det viser en opgørelse fra BIMCO.

  Efter IMO indførte en svovlgrænse den første januar 2020 er antallet af skibe, der er udstyret med scrubber, næsten fordoblet fra 2011 til 3935 den 1. marts i år. Det viser en opgørelse fra BIMCO ifølge Offshore Energy.

  Andelen af skibe udstyret med scrubbere fordeler sig med 15,9 procent af alle containerskibe (28,7 procent i TEU), 11,4 procent af tørlastskibene (22,7 procent i dwt.) og 24,5 procent af alle råolietankere (29,9 procent i dwt), mens produkttankskibe med 4,2 procent (13,4 pct. i dwt.) i mindre grad er udstyret med røgrensningsanlæg.

  ”Der er en klar tendens til, at det er de store skibe, der brænder mest bunker, der er blevet foretrukket til scrubber-installationer. Men det gælder for alle: når rejseomkostningerne er mindre, bliver indtjeningen højere,” udtaler BIMCO’s chef for shippinganalyse, Peter Sand, til mediet.

  (Visited 51 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here