Politikere blander sig i fyringen af havnedirektører

  0
  Luftfoto over Hirtshals Havn. Arkivfoto: Hirtshals Havn
  REKLAMA

  Fyringerne af både administrerende direktør og vicedirektør hos Hirtshals Havn har vakt undren i erhvervslivet i den nordjyske by. Derfor skal sagen om fyringerne nu tages op i byrådet. Det skriver TV2 Nord.

  Efter en række ekstraordinære gruppemøder i weekenden har tre konservative byrådsmedlemmer i Hjørring Byråd nemlig nu bedt om blandt andet svar på, hvorfor strategien på den ellers veldrevne Hirtshals Havn skal ændres, og hvorfor en samlet direktion er fyret.

  Byrådet, der selv har godkendt fyringerne tilbage i december 2020, har nemlig ikke set den konsulentrapport, som ligger til grund for fritstillingerne, og efter offenliggørelsen af fremtidsplanerne for Hirtshals Havn er Per Møller, gruppeformand for den konservative gruppe i byrådet, ifølge ham selv blevet mødt med undren over fyringerne fra erhvervslivet.

  “Jeg har ikke været klædt godt nok på, og måske har jeg været naiv, da jeg stemte for fyringerne, som kom som en indstilling fra bestyrelsen i havnen, men efter de mange henvendelser fra folk, jeg har fået, som slet ikke forstår fyringerne, så bliver vi nødt til at have sagen i byrådet. Og vi bliver nødt til at have den rapport, som havnen ligger til grund for udskiftningen af direktionen, på bordet,” siger Per Møller til TV2 Nord og understreger, at han som byrådsmedlem har en særlig pligt til at sikre, at havnen styres ansvarligt i henhold til Havneloven, og det kan han have svært ved at se overholdt, når samlet set 40 års anciennitet pludselig fritstilles.

  Den konservative gruppe har derfor nu bedt om at få lov at læse rapporten.

  (Visited 397 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here