Danmark bakker op om fond til grøn forskning

0
Jacob Meldgaard. Foto: Danske Rederier
REKLAMA

Danmark bakker op om forslaget om en industrifinansieret forskningsfond, der skal indsamle fem milliarder dollars og hjælpe med at få emissionsfrie skibe i søen frem mod 2030. Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.

Hver gang et rederi køber et ton brændstof, skal det betale et beløb til en forskningsfond, der skal hjælpe med af finde vejen til den CO2-neutrale skibsfart.

Sådan lyder det forslag, der skal behandles på det næste møde i miljøkomiteen i FN’s søfartsorganisation, IMO. Forslaget, som er udarbejdet af de internationale rederiorganisationer, får nu støtte af en række vigtige søfartsnationer – heriblandt Danmark, Singapore og Japan. 

Over de næste ti år vil fonden vokse til 5 milliarder dollar – svarende til cirka 40 milliarder kroner. Penge der skal sætte turbo på forskning- og udvikling af grønne brændstoffer. Derfor er man i Danske Rederier glade for, at Danmark også officielt støtter forslaget.

”Det er meget glædeligt at Danmark støtter forslaget. Danmark spiller en vigtig rolle i IMO og med et erhverv, der går forrest og stiler mod CO2-neutralitet i 2050, så er det vigtigt med dansk opbakning til den forsknings- og udviklingsindsats, der skal rulles ud.  Det er ret unikt, at et samlet internationalt erhverv selv foreslår at betale til forskning og udvikling. Vi har brug for en global lovramme vedtaget i IMO, så alle verdens rederier kan bidrage økonomisk til omstillingen,” siger Jacob Meldgaard, formand for Danske Rederier.

(Visited 70 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here