Sejlads på jysk færgerute indstilles

  0
  Foto: Sønderborg Kommune
  REKLAMA

  Mandag starter renoveringen af Færgen Bitten, der sejler på ruten mellem Hardeshøj og Ballebro på Nord-Als. Det betyder, at der i den kommende uge ikke er overfart på strækningen.

  Årsagen er, at Færgen Bitten skal på værft for at få lavet de årlige tjek ved Søfartsstyrelsen, og det betyder, at der ikke er nogen sejlads på ruten mellem Hardeshøj og Ballebro fra og med mandag den 15. marts til og med lørdag den 20. marts 2021. Det oplyser Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

  Der skal udføres diverse små reparationer og malerarbejde på færgen, mens hovedmotoren samtidig skal hovedrenoveres, og der skal installeres en aksegenerator. Kommunen håber, at renoveringen vil give en dieselbesparelse, så det samlede dieselforbrug falder med cirka 15 procent.

  Færgen Bitten forventes at være tilbage i normal drift igen søndag den 21. marts 2021, men da både hovedrenovationen af hovedmotorer og installationen af akselgenerator er en større operaton, kan der være risiko for at tidsplanen kan skride.

  Samtidig med at færgen er på værft er færgebesætningen på kursus i brand og søredning.

  (Visited 239 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here