El skal erstatte diesel på Limfjordsfærger

  0
  Det er ruten her mellem Hals og Egense, der skal opgraderes med en elfærge, mener byrådet. Foto: Aalborg Kommune
  REKLAMA

  Aalborg Kommune vil udskifte de to dieselfærger, der i mere end 60 år har betjent overfarten Hals-Egense. Det skriver TV2 Nord.

  Det er de to nuværende dieselfærger fra henholdsvis 1955 og 1961, som Aalborg Kommune ønsker at opgradere til en ny og mere klimavenlig model drevet af el. Det fremgår af den dagsorden, By- og Landskabsudvalget i Aalborg Kommune, torsdag formiddag behandlede på et møde, skriver TV-stationen.

  Såfremt forslaget skal godkendes kræver det dog, ifølge forslagt, at også færgelejerne ved Hals og Egense skal udvides for at gøre plads til den større elfærge, men dét arbejde skal dog først igennem et kommuneplantillæg og en ny lokalplan.

  Derudover skal ændringer og renoveringer af Hals Havn desuden godkendes af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, der ligeledes afgør, om der skal iværksættes en VVM-redegørelse. Samtidig med styrelsens proces vil Aalborg Kommune udarbejde den nye lokalplan for området.

  Forslaget om at opgradere færgedriften over Limfjorden kommer med henblik på at skabe en forbindelse, der skal skal være en miljøvenlig, eldrevet færge, der ikke sejler på fossile brændstoffer, og som skal kunne have en kapacitet på 26 biler, der ved spidsbelastninger kan sejle fire ture frem og tilbage i timen.

  (Visited 76 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here