Danmark vil sætte krigsskib ind mod pirater

  1
  Forsvarsminister Trine Bramsen. Foto: Folketinget
  REKLAMA

  Det danske forsvar skal undersøge muligheden for at indsætte et dansk skib i kampen mod piratangrebene i bugten. Det siger forsvarsminister Trine Bramsen til nyhedsbureauet Ritzau.

  Regeringen ser nemlig med alvor på situationen i Guineabugten sydvest for Afrika, hvor pirater er en stigende trussel mod blandt andet de mange danske skibe i farvandet, og derfor har forsvarsminister Trine Bramsen altså nu bedt Forsvaret om at undersøge muligheden for at indsætte et dansk skib i kampen mod piratangrebene.

  Miniesteren frygte nemlig, at det blot er et spørgsmål om tid, før en dansk besætning bliver kidnappet i farvandet, der huser omkring 40 procent af alle verdens piratangreb, og hvor op mod 40 danske skibe dagligt passerer.

  Hos brancheorganisationen Danske Rederier er administrerende direktør Anne H. Steffensen glad for, at forsvarsministeren deler opfattelsen af situationens alvor og nu agter at reagere på det.

  ”Vi er nødt til at få styr på sikkerheden i Guineabugten, det skylder vi vores søfarende. Retten til fri sejlads er helt afgørende for en stolt søfartsnation som Danmark, og et dansk skib dernede vil afgjort kunne gøre en stor forskel,” siger Anne H. Steffensen.

  Så sent som den 13. januar i år blev skibet “Mærsk Cardiff” angrebet syd for Nigeria, og i slutningen af 2020 var “Mærsk Cadiz” og “Torm Alexandra” udsat for lignende angreb. Det er alle danske skibe, som sejler under Singapores flag.

  (Visited 99 times, 1 visits today)

  1 COMMENT

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here