Nu begynder arbejdet med norsk skibstunnel

  0
  Sådan kan Stad Skipstunnel se ud i 2026. Illustration: Kystverket/Snøhetta
  REKLAMA

  Norge er kommet et stort skridt nærmere verdens første skibstunnel. Det skriver den norske maritime styrelse, Kystverket i en pressemeddelelse.

  Kystverken har nemlig nu fået en godkendelse fra det norske trafikministerium, Samferdselsdepartementet, til at påbegynde arbejdet på Stad skipstunnel, der skal forbinde Måløy og Ålesund på Norges vestkyst.

  – Vi vil nu igangsætte processerne til ekspropriation af ejendommene i det område, hvor skibstunnelen skal placeres, etablere en projektorganisation, udarbejde et udbudsgrundlag og igangsætte et udbud, siger Terje Andreassen, der er midlertidig projektleder for Stad-skibstunnelen hos Kystverket.

  Planen er at afholde en leverandørkonference med prækvalificerede entreprenører i løbet af foråret og forsommeren i år, og derefter er målet er at kunne indgå kontrakt med en entreprenør i løbet af 2021, som giver anlægsstart i 2022.

  Stad skipstunnel får efter planen en længde på 1700 meter, en gennemsejlingshøjde på 37 meter og en gennemsejlingsbredde på 26,5 meter, mens vanddybden bliver på 12 meter.

  Fordelen ved at kunne sejle direkte imellem Måløy og Ålesund er, at skibstrafikken slipper for en lang rejse udenom en odde igennem Stadhavet, der regnes for det farligste og mest vejrudsatte kystområde langs den norske kyst.

  Tunnellen forventes færdig i 2025/2026.

  (Visited 486 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here