Værftshaller på havnen i Helsingør nærmere forvandling

  0
  Værftshallerne skal på sigt huse uddennelsen. Arkivfoto Helsingør Kommune
  REKLAMA

  Helsingør Kommune er gået et skridt videre i forvandlingen af byens gamle værftshaller, der i fremtiden skal være en del af byens såkalte kulturhavn med endnu flere aktiviteter, funktioner og oplevelser for byens borgere. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

  Projektet er overgået fra byudviklingsafdelingen Bylab til Center for Økonomi og Ejendomme med en ny projektleder ved roret. Med en bevilling fra byrådet på 91 millioner kroner i ryggen, tager styregruppen i det mangeårige projekt nu hul på renoveringsfasen.

  ”Byrådet er enige om, at hallerne, der var byens motor i 100 år, har potentialet til at blive det igen, og med den bevarende lokalplan og de 91 millioner, vi har afsat til den første del af Værftshallernes renovering, går projektet ind i en ny og spændende fase,” siger borgmester Benedikte Kiær (K).

  Pengene skal i første omgang dække nyt tag, renovering af vinduer, ny kloak, nyt el og brandsikring. Derudover er kommunen i gang med en fundraising-proces, så der kan rejses penge til selve indholdet i hallerne.

  Forud for selve renoveringsarbejdet går dog en proces, hvor blandt andet den helt rigtige bygherrerådgiver skal findes, og kommunen har netop sendt opgaven i udbud og forventer at have en bygherrerådgiver på plads til maj. Herefter skal der udarbejdes byggeprogram og rådgiver/entreprenør-opgaven skal i udbud.

  Det samlede hold forventes at være på plads i januar 2022, og selve renoveringen kan gå i gang i slutningen af 2022.

  (Visited 114 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here