Stor uenighed om udvidelse af erhvervshavn

  0
  Masnedø Erhvervshavn. Foto: Vodingborg Kommune
  REKLAMA

  Havnebestyrelsen hos erhvervshavnen på Masnedø i Vordingborg Kommune ønsker en udvidelse af af havnen. Men stor politisk uenighed risikerer at spænde ben for projektet. Det skriver Sjællandske Medier.

  Bestyrelsen har selv besluttet at droppe et solcelleanlæg til vands efter lokale protester, men de ønsker sig altså fortsat en mindre havneudvidelse. Det drejer sig om et trekantstykke ude i vandet, som skal fyldes op med jord til et areal på 35.000 m2.

  Trekanten skal ligge i forlængelse af den kommende etape 4, som er en kaj på 160 meter, der allerede er vedtaget og godkendt, men med retning mod strand, sommerhuse og helårsboliger. Og det er netop her at tvisten bliver intens.

  I et projektoplæg fra havnens side havde man nemlig udset, at der skulle stå to 180 meter høje vindmøller; én på den nye kaj, og én på spidsen af trekanten. Men den idé er allerede blevet skudt i sænk af Socialdemokratiet og Venstre, som tilsammen har et stort flertal i kommunalbestyrelsen, da de to partier har meldt ud, at de ikke støtter kæmpevindmøllerne.

  Det gør til gengæld Radikale Venstre og SF, som dog nu går helt imod en havneudvidelse, hvis der hverken skal være vindmøller eller solceller.

  – Vi kunne nok have levet med bygningen af trekanten, hvis man lavede nogle grønne energi-tiltag. Men når der hverken skal være solceller eller vindmøller, vil det bare være ren chikane, siger Michael Larsen fra Radikale Venstre.

  Socialdemokratiet ønsker dog at holde fast i trekanten, fordi den hænger sammen med økonomien i udvidelsen af etape 4, mens venstre endnu ikke har meldt sit standpunkt i sagen.

  (Visited 140 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here