Kritik: ”Havnene er ikke klar til Brexit-toldkontrol”

  0
  Image: Sandy Millar.
  REKLAMA

  Flere vigtige britiske havne klager over, at de ikke er klar til at imødekomme udfordringen med bureaukrati efter Brexit. Der skriver the the Guardian.

  Storbritanniens eksport til EU har været underlagt kontrol siden 1. januar, men den britiske regering besluttede at udsætte de nye importregler indtil juli for at give virksomheder og toldere tid til at forberede sig.

  Men det er ikke nok, mener flere af landets vigtigste havne. De har derfor bedt regeringen om at udskyde den næste bølge af ”Brexit-bureaukrati”, så de kan færdiggøre toldfaciliteterne.

  ”Det er indlysende, at ikke alle faciliteterne vil være klar; hvor meget af det vil være, er stadig til debat,” siger Richard Ballantyne, administrerende direktør for handelsorganet British Ports Association (BPA).

  “Vores frustration over regeringen er, at de ikke er villige til at dele, hvad planen B er.”

  Brexit-minister Lord Frost overvejer angiveligt at gennemgå planerne for fuld toldkontrol af alle importerede varer, og presset øges nu altså på ministrene for at udskyde deres frister og fastlægge foranstaltninger til at reducere mængden af ​​bureaukrati, der involveres i eksport og import af varer.

  (Visited 95 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here