Mærsk-containerskib angrebet af pirater

  0
  Photo: Alex Brinkman, Unsplash.
  REKLAMA

  Containerskibet Maersk Cadiz blev lørdag eftermiddag angrebet af pirater i Guineabugten. Besætningen kom i sikkerhed, og skibet er siden blevet sikret.

  For tiden går der næsten ikke en dag, uden at der har været et piratangreb i Guineabugten, og i weekenden gik det ud over containerskibet Maersk Cadiz, hvor 21 besætningsmedlemmer søndag måtte befries af italienske marinesoldater. Ingen på skibet kom dog noget til, skriver Ritzau.

  – Vi var meget heldige denne gang, og vores besætning på Maersk Cadiz er i sikkerhed. Risikoen har imidlertid nået et niveau, hvor lokale regeringer og det internationale samfund må håndtere den uacceptable situation, udtaler Palle Laursen, teknisk chef i Mærsk, i en mail.

  En voldsom stigning i piratangreb i området fik i november forsvarsminister Trine Bramsen (S) til at tage initiativ til en tværnational koalition mod pirater i Guineabugten. Weekendens angreb på Maersk Cadiz er da heller ikke gået ministerens næse forbi.

  Containerskibet Maersk Cadiz, der sejlede under Singapores flag, var på vej fra Tema i Ghana til Kribi i Cameroun, da det blev angrebet.

  (Visited 23 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here