Bredt flertal forlænger ordning for besætningsskift

  0
  Foto: Mærsk.
  REKLAMA

  Regeringen har sammen med et bredt politisk flertal besluttet at fortsætte en ordning, hvor søfolk fra danske rederier kan af- og påmønstre deres skibe gennem transit i Danmark. En god og vigtig beslutning, mener Danske Rederier.

  Under coronapandemien har besætningsskift været alt andet end nemt på grund af et hav af forskellige rejserestriktioner. Derfor lavede regeringen sammen med Danske Rederier og fagforeningerne Dansk Metal og Maskinmestrenes Forening i sommer en ordning, der gjorde det muligt at bruge Københavns Lufthavn som knudepunkt for besætningsskift.

  Den ordning har regeringen nu med et bredt flertal i ryggen besluttet at forlænge til og med maj 2021, og det er en melding, som vækker glæde i Danske Rederier:

  – Selvom det gradvist er blevet lettere at gennemføre besætningsskift, så kræver det stadig mange ressourcer og en håndholdt indsats hver gang. Heldigvis har vi, hver gang et uventet problem er opstået, oplevet, at myndighederne har vist vilje til at finde en vej. Derfor er vi selvfølgelig glade for, at ordningen fortsætter, siger Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

  Lempede visumregler
  Ordningen med at skifte besætning gennem Københavns Lufthavn har været en stor succes. Indtil videre har mere end 1500 søfarende brugt den – og det forventes at behovet vil fortsætte i foråret.

  Ordningen går kort fortalt ud på, at man anvender visa-reglerne på en måde, så de søfarende, der har behov for det, kan få visum til at rejse ind i Danmark eller gennem Danmark, så de kan på- eller afmønstre i Danmark eller nabolandene.

  Der er oprettet særlige afdelinger til de søfarende i lufthavnen, så de ikke kommer i kontakt med andre, og det er muligt for udenlandske søfarende at blive testet for COVID-19 i Danmark. Desuden skal rederierne sørge for, at de søfarende kan blive isoleret på hoteller.

  – Vi krydser virkelig fingre for, at det er blevet nemmere at komme rundt i verden til foråret, så vi kan vende tilbage til en mere normal rejseplanlægning for rederierne og deres søfolk. Indtil da kan vi glæde os over, at regeringen har hjulpet med en god og kreativ løsning i Danmark, som viser, at vi er en stolt søfartsnation, som finder en vej også når det er svært, siger Anne W. Trolle.

  (Visited 15 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here