Midlertidig aftale om fiskeri i EU-farvande landet

0
REKLAMA

EUs fiskeriministre har landet en aftale om fiskekvoter, der gælder de første tre måneder af 2021. Forhandlingerne vil blive genoptaget, når der er kommet en afklaring på Brexit.

Usikkerheden om Brexit har forplantet sig til EUs forhandlinger om fiskekvoter for det nye år. Forhandlinger mellem EUs fiskeriministre har stået på natten til torsdag og er endt ud i en midlertidig løsning, der gælder i de første tre måneder af 2021. Det skriver Ritzau. Danmarks minister for fiskeri, Rasmus Prehn (S), kalder aftalen “udmærket og afbalanceret”.

– Den gør i hvert fald, at danske fiskere kan fiske fra 1. januar, og den afklaring er der et kæmpe stort behov for. Vi havde helst set, at vi var på den anden side af Brexit. Det er vi så ikke, men set i det lys, så er det en fornuftig og afbalanceret aftale, siger han.

EU’s fiskerikommissær, Virginijus Sinkevicius, var skuffet over, at landene ikke var parate til at følge den videnskabelige rådgivning for arter, der er under pres af overfiskeri i den vestlige del af Middelhavet. Diskussionerne om Nordsøen og Kattegat led ifølge Sinkevicius i år under, at man er tvunget til en midlertidig aftale. Landene blev enige om at torsk i Kattegat fortsat kun må landes som bifangst.

(Visited 9 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here