649 kilo kokain drev ubevogtet rundt i Stillehavet

  0
  Photo: How to Gym, Unsplash.
  REKLAMA

  Politiet på Marshalløerne i Stillehavet har gjort deres største kokainfund nogensinde – 649 kilo i en herreløs båd.

  En halv milliard kroner. Så meget vurderes det, at lasten i en fem-en-halv meter lang, herreløs glasfiberbåd, som er blevet opsnappet af politiet på Marshalløerne, er værd. I alt 649 kilo kokain var ombord, men altså ingen besætning. Og myndighederne gætter på, at båden kan have drevet rundt i op til flere år. Det skriver TV2.

  Og det er ikke en ualmindelig happening på Marshalløerne. Med i alt 1156 små øer har den lille Stillehavsstat masser af sandstrand, hvor både værdifulde og værdiløse ting kan drive i land. Havstrømmene i Stillehavet er sådan indrettet, at herreløse både, affald og stykgods, der ryger i vandet ved Sydamerikas vestkyst, ofte tager den 15.000 kilometer lange rejse vestpå og ender på stranden på en af Marshalløerne.

  I dette tilfælde blev de 649 omhyggeligt pakkede plastikposer med et kilo kokain i hver fundet på Ailuk, en lille ø med 400 indbyggere, der ligger næsten 400 kilometer nord for hovedøen Majuro. Lasten blev efterfølgende hentet af et af politiets patruljefartøjer, som sejlede det til Majuro og brændte det på et lokalt anlæg.

  (Visited 19 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here