Ni coronasmittede tvinger Thetis hjem fra opgave i Nordatlanten

  0
  Foto: Brian Djurslev / Forsvaret.
  REKLAMA

  Et større coronaudbrud på inspektionsskibet Thetis, som i øjeblikket er indsat under Arktisk Kommando i Nordatlanten, har tvunget Forsvaret til at kalde skibet hjem til Frederikshavn.

  Hele besætningen på inspektionsskiftet Thetis blev i weekenden testet for corona, efter en af besætningsmedlemmerne var blevet testet positiv, kort før ankomst til Klaksvig på Færøerne. Yderligere otte blev testet positiv og måtte i isolation sammen med syv andre, der havde været i nær kontakt med de smittede. Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse.

  – Vi har gjort, hvad vi kan for at isolere personellet og begrænse muligheden for smitteudbredelse på skibet. Heldigvis er ingen hårdt ramt af smitten, siger skibschefen for Thetis kommandørkaptajn Lars Nielsen og tilføjer, at man endnu ikke har klarhed over, hvordan smitten er kommet om bord.

  Arktisk Kommando og Søværnet besluttede i samråd med Forsvarets Sanitetskommando at sende Thetis til Danmark på en operativ pause for at håndtere smitteudbruddet, en sejlads på cirka to døgn. Thetis ankommer til Flådestation Frederikshavn i løbet af tirsdag.

  Søværnet er i dialog med Region Nordjylland for at opnå støtte, så besætningen igen kan blive testet og isoleret lokalt i Frederikshavn. Thetis vil blive rengjort, og målet er at sende skibet tilbage til Nordatlanten, så snart det er muligt.

  – Det er ærgerligt, men ikke uventet, at covid-19 også forstyrrer vores operationer, lige som det har ramt resten af samfundet. Vi har ikke tidligere haft covid-19 om bord på vores skibe i Nordatlanten. I den konkrete situation giver det bedst mening at tage skib og besætning hjem, så vi kan tage hånd om situationen her, siger kontreadmiral Torben Mikkelsen, chef for Søværnet.

  (Visited 60 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here