Havnechef får betinget fængselsdom for mandatsvig

  0
  Foto: Niu Niu, Unsplash
  REKLAMA

  Tidligere chef for Holstebro-Struer Havn, Søren Adsersen, har fået en betinget fængselsstraf på seks måneder for dokumentfalsk og mandatsvig 91.000 kroner.

  En Sonos Playbar, et brusearmatur, en stavblender, en gasgrill og en cykelholder. Det var ifølge Ritzau nogle af de indkøb, tidligere havnechef for Holstebro-Struer Havn, Søren Adsersen, købte for offentlige penge. Derudover lod han færgeoverfarten betale tre fiktive fakturaer på cirka 50.000 kroner, som var udstedt i hans daværende hustrus søns tømrervirksomhed, ligesom han forfalskede en tilsynsrapport fra Søfartsstyrelsen.

  Han er derfor i retten i Holstebro i dag blevet idømt seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste for mandatsvig og dokumentfalsk. I alt gik anklagen på svig for lidt over 111.000 kroner, men Søren Adsersen blev frifundet for seks indkøb til en værdi af cirka 20.000 kroner, da retten ikke kunne finde bevis for, at de indkøb primært havde et privat formål.

  – Han har siddet i en stilling, hvor han har haft vide beføjelser til at foretage indkøb på kommunen og havnens regning, og så har han i det job købt et vist antal ting, som helt åbenlyst var til privat brug, siger specialanklager Bolette Nørbjerg, som erklærede sig tilfreds med dommen. 

  (Visited 17 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here