Danske Rederier jubler over millioner til Georg Stage

  0
  Afgangselever fra Georg Stage i 2019. Foto: Georg Stage.
  REKLAMA

  Der er tænkt på både fremtidens søfolk og en grønnere skibsfart i den nye finanslov for 2021, vurderer Danske Rederier.

  Skoleskibet Georg Stage får lov at komme på togt med aspirerende søfolk to gange næste år. Det er et af resultaterne i den finanslov for 2021, som regeringen aftalte med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet mandag. På skoleskibet Georg Stage udklækkes nogle af fremtidens søfolk, og en stor del af uddannelsen foregår, mens skibet er på togt på havet. Derfor er det en kærkommen nyhed, at skibet kan stævne ud to gange næste år, mener administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

  – Skoleskibene har en særlig plads i dansk søfart. De er en succeshistorie, både fordi de hjælper nogle unge mennesker videre i tilværelsen ved at give dem en god uddannelse, og fordi rederierne senere kan få gavn af de studerende fra skoleskibene. Derfor klapper vi i hænderne, når der findes midler til to togter, og ser gerne at der også afsættes penge til de kommende år, siger hun i en pressemeddelelse.

  Tilskuddet på tre millioner kroner ekstra i 2021 muliggør, at Georg Stage kan tage på to togter i 2021.

  Millioner til grønne tiltag
  I den aftalte finanslov er der ifølge Danske Rederier også flere grønne tiltag, som kan gavne skibsfarten. Der er bl.a. afsat 150 millioner kroner i 2021, 50 millioner kroner i 2022 og 10 millioner kroner årligt i 2023-2025 til en grøn omstilling af transportsektoren. Det kan blandt andet være med til at understøtte omstillingen af flere færger, der sejler på el eller andre grønne brændstoffer.

  Desuden er CO2-lagring i Nordsøen også med i næste års finanslov, hvor der skal gennemføres udviklings- og demonstrationsprojekter om lagring af CO2 i tidligere olie- og gasreservoir i Nordsøen.

  – El-færger er allerede taget i brug herhjemme, og potentialet for grøn færgefart er uden tvivl endnu større, hvis man også ser på andre grønne brændstoftyper. Så godt med fortsat fokus på en grøn offentlig transport. Og så har flere af vores rederier allerede den ekspertise, der skal til for at fragte CO2 om bord på deres skibe, derfor ser vi frem til at få undersøgt, om turene med CO2 i lasten fremover skal gå til de tomme olie- og gasfelter i Nordsøen, siger Anne H. Steffensen.

  Der afsættes 100 mio. kr. årligt i 2021 og 2022 til støtte af udviklings- og demonstrationsprojekter for CO2-lagring i Nordsøen

  (Visited 18 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here