Pelagisk perspektiv: Velkommen ombord, Rasmus Prehn

0
REKLAMA

For ganske nylig fik Rasmus Prehn til opgave at oprette et nyt ministerium for landbrug, fødevarer og fiskeri. I fiskerisektoren vil vi gerne sige tillykke til den nye minister. Vi ser frem til samarbejdet.

Af Esben Sverdrup-Jensen, Direktør, Danmarks Pelagiske Producentorganisation

Der venter store opgaver. Tusindvis af arbejdspladser er på spil, ikke mindst i Nord- og Vestjylland, derfor er dialogen med erhvervet vigtigere end nogensinde før. Derfor har jeg dannet fælles fodslag med Kenn Skau Fischer, DFPO og Anne-Mette Bæk, MID, om en to-do liste til den nye fiskeriminister:

Selvom det er mere end fire år siden, at briterne besluttede at forlade EU, er den nye minister havnet midt i Brexit-orkanens øje. Fiskeindustrien kigger ud over afgrunden, og no-deal scenariet, hvor fiskeriet mister adgang til britisk farvand, bliver mere og mere sandsynligt for hver dag der går. Det vil være en katastrofe. For fiskerne og for de mange mennesker, der eksempelvis er beskæftiget på fiskemelsfabrikkerne.

Derfor skal regeringen fortsat insistere på, at dansk fiskeri sikres – både imod no-deal og imod en aftale, der underminerer værdierne og fremtidsperspektiverne i dansk fiskeri. Hvis mareridtet bliver til virkelighed, bliver det Rasmus Prehns fremmeste opgave at få fiskeriet igennem krisen. Statsminister Mette Frederiksen har givet os sit ord på, at fiskeriet ikke bliver ladt i stikken. Det kommer vi til at holde den nye minister op på.

Læs hele historien i decemberudgaven af Fiskerbladet.

(Visited 6 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here