Indien har store forventninger til grønt samarbejde med Danmark

0
Den indiske ambassadør i Danmark, Ajit Gupte, ved en fejring af Indiens uafhængighed i sommer. Foto: Den indiske ambassade i Danmark.
REKLAMA

Særligt på det maritime område mener den indiske ambassadør i Danmark, at der er stort potentiale for et samarbejde mellem Danmark og Indien, efter de to lande har indgået et strategisk, grønt samarbejde.

Af Daniel Christensen

“Scale, skills, scope og speed.”

Det var en tydeligt tilfreds statsminister Mette Frederiksen (S), der i slutningen af september på et virtuelt pressemøde kunne annoncere en historisk aftale, hun havde indgået med Indiens premierminister, Narendra Modi.

“Et grønt strategisk partnerskab” blev det kaldt, og det er det første af sin slags for både Danmark og Indien. På et virtuelt pressemøde satte Mette Frederiksen ord på, hvad aftalen får af betydning for især det danske erhvervsliv.

Hun hæftede sig blandt andet ved de fire S’er, som Modi havde pointeret under forhandlingerne. 

“Vi har størrelsen (Scale), I har løsningerne (Skills). Nu handler det om rækkevidde (Scope), og så skal det gå hurtigt (Speed),” forklarede hun. I pressemeddelelsen, der blev sendt ud i forbindelse med pressemødet, blev det uddybet:

“Indien bliver snart verdens mest folkerige land. Det er verdens største demokrati. Den indiske regering har meldt ud, at man vil forøge sin vedvarende energikapacitet med mere end 300 gigawatt frem mod 2030 – det svarer til mere end 40 gange den nuværende danske kapacitet på vedvarende energi. Samtidig står Indien overfor store udfordringer inden for blandt andet drikkevand og byplanlægning. Det giver store muligheder for at bringe dansk erhvervslivs kompetencer i spil til gavn for eksporten.”

Læs hele historien i decemberudgaven af Maritime

(Visited 10 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here