Oliehistoriker maner til ro i Esbjerg

  0
  Arkivfoto.
  REKLAMA

  Tidligere direktør ved Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg og oliehistoriker, Morten Hahn-Pedersen, mener ikke, at de tusindvis af mennesker, der er ansat i olieindustrien i Esbjerg har grund til at panikke over regeringens stop for udvinding af olie i Nordsøen.

  Op mod 10.000 personer er ansat i olieindustrien i Esbjerg, men de har ingen grund til bekymring over, at regeringen har sagt stop for udvinding af olie i Nordsøen fra 2050. Det mener oliehistoriker og tidligere direktør ved Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, Morten Hahn-Pedersen, ifølge Jydske Vestkysten. Han peger blandt andet på, at der er længe til 2050, og at arbejderne i Esbjerg har en generation til at omstille sig tænke i ny udvikling.

  – I Esbjerg kan man i stedet glæde sig over de muligheder, som olieindustrien har givet byen. Det er muligheder, man forholdsvis nemt kan bygge videre på i forhold til den grønne omstilling. Olieindustrien startede som en legoklods, der kan bygges ovenpå både i forhold til den grønne og den blå, maritime sektor, siger han.

  Morten Hahn-Pedersen vurderer, at de faste rammevilkår for olieselskaberne og fortsættelse med såkaldte minirunder og nabobloktilladelser på sigt vil vise, at der fortsat er et stort potentiale i den danske del af Nordsøen. I forvejen er der aktuelt stor aktivitet i Nordsøen med forbedring af infrastrukturen og ikke mindst retableringen af Tyra-feltet – Danmarks hidtil største olie- og gasprojekt til 21 milliarder kroner.

  (Visited 15 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here